Tarina

Tarina

Zen sushi on avannut Kruununhaassa 2004. 

Siitä lähtien ravintola on tarjonnut perinteistä japanilaista sushia ammattitaidolla. Omistaja vaihtui huhtikuussa 2018 tätä perinnettä jatkaen.

Zen sushi tarjoaa japanilaista sushia ja käyttää paikallisia raaka-aineita aina kuin mahdollista. Tuomme nykykiotolaista pienravintola- ja baarikulttuuria Suomeen, jossa talonväki ja asiakkaat ovat lähellä toisiaan.

Uusi omistaja Yumi Sugano oli Zen sushin palveluksessa yli 8 vuotta ja on oppinut ravintolan pitoa edelliseltä omistajalta. Yumi oli ollut ravintola-alalla työssä noin 15 vuotta Kiotossa ja Ashiyassa. Siellä hän oppii perinteistä japanilaista ja eurooppalaista ruoan laittoa sekä baarimikkona juomien tarjoilua. Kiotosta ja Ashiyasta löytyy Yumin blogissa lisää. 

Yumi on erikoistunut japanilaiseen teehen (Japanese tea advisor 2014-, JAPAN TEA Goodwill Ambassador 2015-) ja japanilaiseen riisiviiniin eli sakeen (Kikizakeshi / Japanese sake sommelier 2018-). Yumi pitää Zen sushissa ja muualla japnilaiseen ruokaan ja juomiin liittyviä koulutuksia.

Ainekset

Me käytämme mahdollisimman paljon kotimaisia, luomu- ja sertifioituja aineksia.

Esimerkiksi:kotimainen: kurkku, jääsalaattile#hti, osterivinokassieni, shiit#akesieni, itu, lanttu, lehtikaali, sokeri

kotimainen & luomu: porkkana, kananmuna

luomu: sitruuna, tahini#

sertifioitu: rapu (ASC), kampasimpukka (MSC), keitetty tonnikala (MSC), Keltapyrstöpiikkimakrillikala (FOS), Surimipuikko (MSC)

WWF:n vihreä lista (ei sertifioitua) & kotimainen: silakka, kirjolohenmäti, siika, kuha

A la carte listalle on laadittu kalaopas!