Rakastava merisuola Japanissa

Mereltä tuleville sopii hyvin meren vedestä tehty suola 😀

Suosittelen lämpimästi maistaa grillattua lohta hiroshimalainen merisuolan kanssa ilman soijakastiketta!

Hiroshimalainen suola Amabito no moshio on Seto sisämeren (瀬戸内海) vedestä ja sen alueen merilevää (ホンダワラ) käyttämällä tehty ruskea värinen suola ja sen maku on mieto, syvä ja hieman makea (alla olevassa kuvassa). 

Vaikka meri ympäröi Japania, suolan tuotanto meren vedellä ei ole niin helppoa kostean ilmaston takia. Siksi melkein kaikki teollisuussuola on tuotu ulkomailta. Vain noin 12% on valmisteltu Japanissa ja se on ruokasuola. 
Sekään ei ollut saanut valmistaa vapaasti kunnes monopoli systeemi, joka kesti 92 vuotta (!) loppui 1997. Kun suolan monopoli loppui, suolan maahantuonti vapautui ja erilaiset tuotantomenetelmatkin ovat alkaneet.

Nykyään on paljon paikallisia suoloja Japanissa 🙂 Joitakuita voi ostaa ruokakaupastakin tai sitten suolaan erikoistuneesta kaupasta. Ostaisitko tuliaisiksi seuraavalla Japaniin matkalla…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s