Konacha (粉茶) – jauhomainen vihreä tee

Tee ja sushin suhde on mielenkiintoista. Japanissa on usein tarjotaan Konacha (粉茶) sushin kanssa paksussa teekupeissa tulikuumana.

Konacha on senchan ja gyokuron valmistuessa syntynyttä liian pieniin pilkottua teetä ja sitä kierretään ruokajuomana tarjottavaksi sushiravintoloissa. Sitä haudutetaan ihan kuumassa vedessä lyhyttä aikaa. Sen kuumuus, karvaus ja kitkeryys huuhdellaan kieltä seuraavalle palalle. Teen sterilonnin vaikutuskin on sanottu yksi syy, miksi se on tarjottu sushin kanssa jo yli 200 vuotta (toki on tärkeää syödä tuoretta sushia!).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s