
Ei voi kertoa japanilaisesta alkoholijuomakulttuurista ilman Umeshua (japanilainen aprikoosi likööri) mainitsematta!

Ume kukka kukkii lopputalvella / alkukeväällä ja sen hedelmää tulee kauppoihin toukokuun ja kesäkuun aikana 🌸

Sitten japanilaiset Martat rupee tekemään kaikenlaisia Ume-hedelmän juttuja kuten mehu, likööri, kuivattu ja suolattu, jne.

Ume ei tulee makeaksi, vaikka se kypsyy, vaan hapantuu. Minä eniten tykkää Ume-etikasta ja Umeshusta, kun niissä on hedelmäinen, mutta karvas ja täyteläinen sivumaku❤️ Ja myös Ume-soijakastike on hyvä mauste, joka on harvemmin tehty… Se on yhtä hyvä kuin Ponzu-kastike!
Eli kannattaa tarttua Umeshuun, jos on mahdollista maistaa. Se voi juoda selläsenakin, mutta suosittelen jäiden kanssa. Voi lisätä soodaa tai vettä, jopa teetäkin (vihreä)! Talven aikana on hyvä myös lämmitettynä 🙂